fredag 10 februari 2017

Så gör du för att maxa din klimatpåverkan!

Tio smarta tips för dig som vill skynda på jordens undergång.
  1. Ät mycket nötkött. Särskilt sydamerikanskt. Argentinskt ska vara mört har jag hört. Det blir väl det av den långa transporten. De brukar ha extrapris på brasiliansk biff på Ica. Passa på!
  2. Omge dig med mycket snittblommor. Det är nyttigt för själen. Särskilt vintertid är det nyttigt. Då kan man vara nästan säker på att de kommit hit med flyg.
  3. Vem behöver handväska när det finns ett utmärkt handskfack i bilen? Förvara dina viktigaste saker där så har du dem alltid nära till hands. För jag behöver väl inte påpeka det ypperliga i att ta bilen till allt?
  4. Unna dig! Det spelar inte så stor roll vad. Bara det är mycket och ofta. Ju mindre naturresurser vi får kvar desto bättre. Det betyder ju att ekonomin går riktigt riktigt bra. Landet med högst BNP när jorden går under vinner.
  5. Förr var det så smidigt att slänga sopor, man bara öppnade sopnedkastet i trapphuset och vips så var de borta. Nu måste man gå ut i kylan, hitta rätt nyckel till sophuset, och sen till råga på allt hitta rätt kärl. Skandal! Protestera mot komfortnedskärningarna genom att slänga alla sopor osorterade.
  6. Lämna aldrig något till second hand. Det gynnar bara en marknad som parasiterar på välfärdssamhället. Har du tröttnat på tröjan är det bättre att slänga den. Ju mindre som kommer ut på andrahandsmarknaden ju mer växer detaljhandeln och i sin tur den heliga tillväxten. Amen.
  7. Finns det inte sallad i affären för att det är vinter i Italien? Kräv att de importerar från Kina istället. Konsumentmakt kallas det!
  8. Bäst-före-datum är ingen garanti. Alla vet vi hur vedervärdigt äckligt sur mjölk luktar så för att undvika det och vara på den säkra sidan kan du med fördel slänga ut den någon dag tidigare.
  9. Tänk stort! Klart du ska ha en SUV. De är ju både säkra och rymliga. Och bra att ha när man ska dra upp båten en gång om året. Passa också på att bygga ut huset nu när det finns ROT-avdrag. Så får du mer plats för dina prylar. Och varför inte en pool när du ändå håller på. Tänk dig vad härligt att ha en uppvärmd utomhuspool på vintern!
  10. Nästa gång du bokar en semesterresa gå efter principen "sista chansen att se". Samoa eller någon annan Stillahavsö är självklart på måste-listan. Snacka om att det kommer imponera på dina framtida barnbarn. Lite som att berätta att man turistat på Atlantis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar